VESITYÖKORTTI

Allasvesi

Allasvesihygienian vesityökortti on voimassa viisi vuotta. Koulutuksen lisäksi on mahdollista osallistua myös pelkkään testiin sopimuksen mukaan.

Kenellä pitää olla allasvesityökortti?

Allasvettä koskeva vesityökortti pitää olla sellaisella henkilöllä, joka työskentelee uimahallissa, kylpylässä tai vastaavassa laitoksessa ja jonka työtehtäviin kuuluu allasveden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä

Allasveden laatuun vaikuttavilla toimenpiteillä tarkoitetaan esimerkiksi veden käsittelyyn liittyvien laitteiden asennusta, huoltoa, säätöä ja kunnostustyötä. Veden laatuun vaikuttavia toimenpiteitä ovat myös uimahallissa tai kylpylässä tapahtuva allasveden kemikaalien käsittely.

Millainen testi on?

Testi suoritetaan sähköisesti Valviran osaamistestausjärjestelmä OSTIssa testaajan valvonnassa. Tarvitset sähköpostiosoitteen ja tietokoneen tai mobiililaiteen ( älypuhelin, tabletti).

Järjestelmään kirjaudutaan suomi.fi-tunnuksilla ( verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne ). Testissä on 30 monivalintakysymystä, ja testin läpäisyyn vaaditaan 22 oikeaa vastausta. Aikaa testin suorittamiseen on yksi tunti.

Valvira vastaa osaamistestin kysymyksistä ja testausjärjestelmästä. Testin voi suorittaa testiin osallistuvan valinnan mukaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Testattava voi vaihtaa testikielen testijärjestelmässä.

Jos testattava tarvitsee erikoisjärjestelyitä, niistä sovitaan erikseen. Erikoisjärjestelyjä voidaan tehdä esimerkiksi lukihäiriön vuoksi.

Testi ja koulutus

Osaamistestit ja koulutukset

Järjestämme avoimia koulutuksia ja yritysten eri kokoisille ryhmille suunnattuja täsmäkoulutuksia.

Avoin koulutus järjestetään kun osallistujia on vähintään 5. Hintaan sisältyvät koulutusmateriaalit, korttikulut ja ohjelmaan merkityt tarjoilut. Yritysten ja isompien ryhmien kanssa neuvottelemme sopivan koulutuspaketin.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää tietoa allasvesihygieniasta, allasveden käsittelystä, lainsäädännöstä, laadunvalvonnasta, allasosaston ilmanvaihtohygieniasta, allasveden mikrobiologiasta, allasveden kemiasta, allasvesijärjestelmän huollosta, ylläpidosta ja näytteenotosta.

Koulutusmateriaalina käytämme Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n soveltamisopasta: Uima-allasveden laatu ja valvonta (315/2002) sekä kouluttajan omaa materiaalia.

Milloin koulutuksia järjestetään?

Koulutuskalenteristamme löytyvät koulutusten ajankohdat ja kurssipaikat. Mahdollisuus on osallistua myös pelkkään testiin sopimuksen mukaan

 

Koulutuksen peruuttaminen

Koulutustilaisuuksien peruutukset tulee tehdä 7 päivää ennen tilaisuutta. Mikäli osanotto peruutetaan tämän jälkeen, veloitetaan järjestelykuluina 50 €.

Mikäli osallistumista ei ole peruutettu ollenkaan, veloitamme koko tilaisuuden hinnan.

Tulevia koulutuksia ei löytynyt

Lisää allasvesityökortista

Allasvesihygieniatestin suorittaminen

Lataa PDF tästä

Allasvesiasetuksen soveltamisohje

Lataa PDF tästä

Testin tietosuojaseloste

Siirry valvira.fi

Ota yhteyttä

    Puhelin: +358 50 412 4705

    Sähköposti: [email protected]